045 1480 844 juha@vakatuuli.fi

5a-Vastaavan työnjohtajan palvelut

Erityisosaamiseni on sisäilmahaittojen ratkaisut ja kosteusvaurioiden korjaus. Niiden pohjalta saa hyvän perustan ja käsityksen sille kuinka rakentaa uutta. Useita uudisrakennustyömaita on myös takana. On hankkeesi sitten uudisrakentamista tai vanhan korjaamista, niin voin toimia projektinne neuvonantajana, valvojana, organisoijana, sekä yhteyshenkilönä viranomaisten suuntaan. Tällöin tehtävänimikkeeksi sopii vastaava työnjohtaja, joka tarvitaan kun työ on luvan varainen. Sisäilmasaneeraukset voivat olla luvan varaisia projekteja. Korvon sivuilla on aiheesta kiteytys:

5b-Korjausrakentaminen, uudisrakentaminen

Vaikka Vakatuuli Oy:n palvelun tarjonta onkin pääosin tiedon myymistä, niin ajoittain hyppään myös haalareihin ja teen itse rakentamista. Myös aivan pienet hommat voi tulla kyseeseen, esim. muutaman tunnin tiivistyskeikkoja on tehty. Toistaiseksi suurin projekti on ollut 1930-luvun alun perin kahden asunnon taloksi rakennettu kokonaisuus, joka oli aikain saatossa muutettu yhden asunnon taloksi ja nyt se muutettiin takaisin kahden asunnon taloksi. Sammalla uusittiin kattavasti kellaritiloja ja vanha kylmäullakko muutettiin lämpimäksi tilaksi. Alla on linkki Youtube-videoon, jossa on valokuvin esiteltynä ullakon muutostyö

Alla lueteltuna joitain mahdollisia rakennustöitä:

 • ”Sisäilmakorjaukset”, mitä se sitten kulloinkin pitää sisällään
 • Tiivistyskorjaukset, haitta-ainekapseloinnit
 • Kosteusvauriokorjaukset
 • ”muuttoremontit” ja muut sisustustyöt
 • Tilamuutokset
 • Märkätilasaneeraukset
 • Ulkorakennukset, kuten terassit, aidat, pihavarastot, aitat, grillikatokset yms.
 • Minikodit, mökit, saunarakennukset, laiturit
 • Korvausilmaventtiilien asennukset

  5c-Desinfiontikäsittelyt

  Aineet ja menetelmät ja etenkin niiden vaikutukset tulee tuntea. Desinfiointikäsittely on kuin ottaisi itselleen antibioottia. Sen jälkeen on hyvä boostata omaa immuunijärjestelmää, jotta suojautuu uusilta hyökkäyksiltä. Miten tämä sitten toteutuu rakennuksessa, onkin arveluttavampaa. Siksi desinfiointikäsittelyjä tulisi välttää, mutta tietyissä tilanteissa niiden soveltaminen on tarpeen. Olen tehnyt monenlaisia desinfiointikäsittelyjä ja tilanteen mukaan niitä on edelleen mahdollista tehdä. Vakatuuli Oy:ltä löytyy mm. UVC-laitteita:

  Tehokas tapa eliminoida ilmasta ja pinnoilta mikrobeita kuten homeita, bakteereja, viruksia ja alkueläimiä. Tehoaa myös koronavirukseen.

  UV-C Lamppu:

   

  38W / max. vaikutus alue 100m2 / Ajastin 15/30/60 min / Aallonpituus 185-254 nm.

  Varotoimena liiketunnistin, joka kytkee laitteen pois päältä jos lähellä on liikettä.

  UV-C Lamppu tuottaa otsonia, joka on suurissa pitoisuuksissa haitallista ihmiselle (jos tunnistat sähköisen otsonin hajun). Laitteen käytön jälkeen varoaika kyseiseen tilaan vähintään 1 tunti ja tila on tuuletettava hyvin.

   

  tai

   

  30W / max. vaikutus alue 40m2 / Ajastin 15/30/60 min.
  Sisältää tuulettimen, joka tehostaa ilman puhdistumista. 28 Sekunnin viivekäynnistin
   ja merkkiääni varoittamaan laitteen käynnistymisestä. Myös liiketunnistin. Laite ei tuota otsonia, eikä sisällä elohopeaa (laitevalmistajan mukaan).


  Sertifikaatit molemmille laitteille: CE, RoHS, IEC ja FCC

  5d-Kunnossapito tehtävät

  • Kattojen, kourujen, terassien, aitojen yms. pesut ja muut huoltotyöt

  Pyrin lisäilemään Youtube-kanavalle malliksi tekemiäni toimeksiantoja. Facebook:sta löytyy myös joistain vanhemmista projekteista infoa.

  Tiedustelut, tarjouspyynnöt, ym. yhteydenotot:

  juha@vakatuuli.fi
  Puh. 045 1480 844

  Toimialueena yrityksellä on Etelä-Suomi.