045 1480 844 juha@vakatuuli.fi

Konsultointi

Tämä palvelu on laaja-alaista neuvonantoa lähinnä yksityisille. Jos et ole rakennusalalta tai vaikka olisitkin, mutta tunnet epävarmuutta jonkin rakentamiseen tai sisäilmahaittoihin liittyvän asian vuoksi, niin tämä palvelu on sinua varten.

Monet rakennuksen kuntoon liittyvät asiantuntijapalvelut maksavat helposti useita satoja euroja ja enemmänkin – tämän palvelun tarkoitus on olla ”kevyt” ja siten edullinen apu.

Konsultaatio vastaa mm. seuraaviin tilanteisiin:

 • Oletko ns. jumissa oman projektisi kanssa? Olet ehkä saanut eri tahoilta erilaisia neuvoja kuinka sinun tulisi edetä. Oletko myös saanut perustelut? Onko neuvot olleet irrallisia ja kokonaisuus on edelleen sekava, eli haluaisit tietää missä järjestyksessä kannattaa mitäkin tehdä.
 • Jos ”aikeesi” tai projektisi on sinulle arvokas, niin ei liene haitaksi kuulla useamman asiantuntijan näkemys?
 • Asunnon ostajalle neuvoja mitä kannattaa ottaa huomioon ja mitä selvittää ennen ostopäätöstä. Alla 2 linkkiä (pdf) esimerkkikonsultaatioon kahden eri asunnon osalta, jotka molemmat on tehty etänä saadun aineiston perusteella. Usein miten kun konsultaatio sisältää kohdekäynnin, niin infon kerron paikan päällä, jolloin kirjalliselle raportoinnille ei välttämättä ole tarvetta.
 • Remontoijalle vinkkejä yksittäisten rakenneratkaisujen tai koko hankkeen hallinnan osalta. Alla yksi lyhyt esimerkkikuvaus palvelusta, joita on runsaasti vivahteiltaan erilaisia:
  OK-talo Vantaalla, rakennettu 1954, omistajien haasteena oli miten kannattaa remontoida ja mitä siinä tulisi huomioida. Ratkaisu lyhyesti: tehtiin konsultaatiokäynti ja annettiin toimenpidesuositukset, joiden pohjalta tehtiin remonttisuunnitelma. Myöhemmin laadittiin työohjeet yksittäisten rakenteiden kunnostukseen. Haasteena talossa oli kellaritilojen parannukset, joilla on huomattava vaikutus koko talon sisäilman laatuun.
 • Sisäilmahaitasta kärsivälle tai sisäilmahaittaa epäilevälle näkemykseni tilanteesta ja neuvoja kuinka edetä asian suhteen, millaisia asioita tulisi ottaa huomioon, mitä pitäisi tutkia tai jos tutkimuksia on jo tehty, niin näkemykseni siitä miltä osin ne ovat olleet puutteellisia. Alla yhdentyyppinen esimerkkikuvaus palvelusta:

Kerrostaloasunnossa vuokralla asuva asunnon sisäilmasta kärsivä henkilö oli tilannut homekoiran asuntoonsa. Koirat oli tehnyt ilmaisuja olohuoneen lattiaan. Lyhyen kohdekäynnin (konsultointi) pohjalta arvioin, että asunnon osalta voisi riittää kyseisen lattian operointi. Lattian pinnoitteena oli kelluva laminaattilankkulattia, jonka alla oli askeläänieriste. Vaihdoimme askeläänieristeen ja sama vanha laminaatti käytettiin uudelleen (palvelu 5b). Uusi laminaatin alusmateriaali asennettiin kapseloivana osana rakennetta. Melko kevyen muutostyön jälkeen asukkaan oireet katosivat, eikä samat koirat enää tehneet ilmaisuja kyseiseen lattiaan.

Uusi laminaatin alusmateriaali (xps+al) toimii kapseloivana osana rakennetta

Alla joitain muita esimerkkitilanteita, joissa voisin olla sinun tapauksessa avuksi:

 • Olet aikeissa ostaa tai vuokrata uuden asunnon tai muun oleskelutilan
 • Haluat tehdä ns. kuivasta tilasta märkätilan tai laajentaa vanhaa kylppäriä
 • Sinulla on sisäilmaongelma
 • Sinulla on sisäilmaongelma ja aiheesta on tehtynä erinäisiä tutkimusraportteja, etkä tiedä miten edetä.
 • Sinulla on tapahtunut vuotovahinko ja olet saanut raportin sen saneerauksesta. Olet kuitenkin epävarma tehtävistä toimenpiteistä.
 • Suunnittelet tai olet päättänyt remontoida ikääntyneen tai muuten huonokuntoisen rakenteen tai vaikka koko rakennuksen ja olet epävarma rakenneratkaisuista tai tarvittavien töiden laajuudesta.

Pyrin lisäilemään Youtube-kanavalle malliksi tekemiäni toimeksiantoja. Facebook:sta löytyy myös joistain vanhemmista projekteista infoa.

Tiedustelut, tarjouspyynnöt, ym. yhteydenotot:

juha@vakatuuli.fi
Puh. 045 1480 844

Toimialueena yrityksellä on Etelä-Suomi.